Xpyro Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 2011 keskusteluista valtiolliseen turvallisuuteen liittyviä kohteita hallinnoivien viranomaisten kanssa. Heillä oli tarve löytää tehokas ja kustannustehokas ratkaisu palojen sammuttamiseen laajoilla ja syrjäisillä alueilla, joissa perinteiset sammutusmenetelmät eivät toimi. Vuosikymmeniä paloturvallisuusalalla toimineet asiantuntijamme tarttuivat haasteeseen ja alkoivat kehittää uudenlaista sammutusainetta ja -järjestelmää, jotka toimisivat haastavimmissakin olosuhteissa.

Tuotekehitys on edelleen Xpyron toiminnan ydin. Meille innovatiivisuus tarkoittaa sitä, että vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin kehittämällä jatkuvasti entistä toimintavarmempia, helppokäyttöisempiä ja kustannustehokkaampia sammutusjärjestelmiä – tuotteita, jotka säästävät ihmishenkiä ja vähentävät materiaalisia tuhoja. Myös aineiden vaarattomuus sekä käyttäjilleen että ympäristölle on tutkimus- ja tuotekehitystoimintamme kulmakiviä.

 

Turvallisuus on hyvän elämän perusedellytyksiä. Meidän tehtävämme Xpyro Oy:ssä on auttaa yksilöitä, perheitä, yrityksiä, organisaatioita ja sitä kautta koko yhteiskuntaa elämään ja toimimaan turvallisemmin, ei pelkästään tuntemaan oloaan turvallisemmaksi.

Asiantuntijoidemme osaamista ovat hyödyntäneet muun muassa Stora Enso Oyj, UPM, Herman Andersson Oy, Kalmar, Toyota, Caterpillar, Versowood Oy, Rautaruukki, Veho Hyötyajoneuvot, Rotator Oy, Lemminkäinen ja Destia.