Xpyro Oy tuo markkinoille täysin uudenlaiset, myrkyttömät ja ympäristöystävälliset palontorjunta-aineet maasto- ja metsäpalojen torjuntaan. Innovatiivisissa tuotteissa näkyy voimakas panostuksemme paloturvallisuuden tuotekehitykseen.

Xpyron uudet palontorjunta-aineet mahdollistavat nopean, turvallisen ja tehokkaan keinon torjua maasto- ja metsäpaloja. Palontorjunta-aineilla on mahdollista toteuttaa aivan uudenlaista sammutustaktiikkaa, jollaisia ei ole voitu aiemmin tehdä.

Xpyron palontorjunta-aineet ovat käyttövalmiita, nestemäisiä, myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä. Aineista ei jää maastoon luontoa haittaavia aineita eikä sivuvaikutuksia.

RATKAISU GLOBAALIIN TARPEESEEN

Maasto- ja metsäpalot ovat maailmanlaajuisesti suuri ongelma ja ne aiheuttavat vuosittain raskaita kustannuksia, henkilövahinkoja ja laajamittaisia evakuointeja. Lisäksi maasto- ja metsäpaloista johtuvat suorat ja välilliset vahingot ovat yleensä erittäin suuria. Omaisuusvahinkojen ohella metsäpalojen seuraukset palaneen alueen ekosysteemille saattavat usein olla vielä paljon monitahoisempia. Metsäpalojen vuoksi tuhoutuneiden elinvoimaisten metsien häviäminen vaikuttaa merkittävästi metsien hiilinieluun ja vaikuttaa negatiivisesti ilmaston muutokseen.

Ilmastonmuutos vaikuttaa maasto- ja metsäpalojen lisääntymiseen ja voimakkuuteen. Tulevina vuosina on luvassa yhä ankarampia metsäpaloja. Näin ollen paloturvallisuuden vaatimukset, tarpeet ja kustannukset kasvavat koko ajan.

UUDENLAISIA MAHDOLLISUUKSIA PALONTORJUNTAAN

Xpyron uudet palontorjunta-aineet ratkaisevat monet haasteet tämän hetken ja tulevaisuuden palontorjunnassa. Aineiden ansiosta voidaan toteuttaa aiempaa turvallisempia, nopeampia ja tehokkaampia sammutustaktiikoita, jollaisia ei ole voitu perinteisillä menetelmillä tehdä.

Xpyron aineilla voidaan tehdä nopeasti tehokas ”kemiallinen” palokatko palon rajaamiseksi tai sen etenemisen katkaisemiksi. Aineilla voidaan suojata myös riskialueita ja kohteita ennaltaehkäisevästi, koska aineen vaikutus säilyy optimaalisissa olosuhteissa kasvustossa ja maastossa jopa useita viikkoja. Uudet aineet mahdollistavat tehokkaan sammuttamisen myös syvällä maan sisällä kytevissä paloissa, kuten esimerkiksi turvepaloissa.

 

Etsimme kotimaisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja pilottiasiakkaita. Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Xpyro palontorjunta-aineet

Palontorjunta-aine pintapaloihin
  • Nestemäinen palonestoaine, jota käytetään metsä- ja maastopalojen torjuntaan levittämällä aine palokatkoksi ennalta suunniteltuun katkaisukohtaan maastossa. Ainetta voidaan käyttää myös lentosammutuksessa.
  • Aineella voidaan suojata myös riskialueita ja kohteita ennaltaehkäisevästi, koska aineen vaikutus säilyy kasvustossa ja maastossa optimaalisissa olosuhteissa jopa useita viikkoja.
  • Palontorjunta-aine on myrkytön ja ympäristöystävällinen. Aineesta ei jää maastoon luontoa haittaavia aineita eikä sivuvaikutuksia. Aineen jäämät toimivat luonnossa kasvuston lannoitteena.
  • Palontorjunta-aineesta ei aiheudu haitallisia päästöjä ilmaan.
Palontorjunta-aine maan sisällä kyteviin paloihin
  • Nestemäinen palonestoaine, joka on tarkoitettu maan sisällä kytevien palojen – kuten turvepalot tai paksun humuskerroksen sisällä ja kantojen juurakoissa kytevät palot – sammuttamiseen sekä palojen uudelleensyttymisen estämiseen.
  • Palontorjunta-aineesta on poistettu pintajännitys, joten se tunkeutuu syvälle maaperään kuivassakin maastossa. Tunkeuduttuaan turpeen tai maakerroksien sisälle, aineella on sammuttava vaikutus palamista ja kytemistä vastaan.
  • Palontorjunta-aine on myrkytön ja ympäristöystävällinen. Aineesta ei jää maastoon luontoa haittaavia aineita eikä sivuvaikutuksia. Aineen jäämät toimivat luonnossa kasvuston lannoitteena.
  • Palontorjunta-aineesta ei aiheudu haitallisia päästöjä ilmaan.

Xpyron palontorjunta-aineille on myönnetty vuonna 2018 turvallisuusalan Finnish Security Awards -palkinto Vuoden turvallisuusoivalluksesta.

Mike Jurvelius

Metsäpalontorjunnan asiantuntija

mike.jurvelius@xpyro.fi

+358 40 415 0358

Kimmo Saari

Tuotekehitysjohtaja

kimmo.saari@xpyro.fi

+358 20 781 1421

Risto Virtanen

Turvallisuusasiantuntija

risto.virtanen@xpyro.fi

+358 20 781 1424