EXT-sammutusjärjestelmä

Sammutus­­tekniikan huippu palo­­turval­­lisuuden asian­­tuntijalta

Aerosolipohjainen EXT-sammutusjärjestelmä on ominaisuuksiltaan erinomainen vaihtoehto muille markkinoilla oleville sammutusjärjestelmille. Useissa tapauksissa EXT-sammutusjärjestelmä on ainoa vaihtoehto kohteen palosuojaukseen.

Xpyro EXT – Edistyksellinen palonsammutin vaativiin kohteisiin

EXT-aerosolisammutusjärjestelmä on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto liiketoiminnan kannalta kriittisten kohteiden ja tilojen suojaukseen, joissa ei voida käyttää perinteisiä sammutusjärjestelmiä, kuten sprinkleri, hiilidioksidisammutin, CO2-sammutin ja nestesammutusjärjestelmä. EXT-sammutusjärjestelmä on etujensa vuoksi monessa tapauksessa ainoa järkevä vaihtoehto kohteen palosuojaukseen.

EXT-sammutusjärjestelmä sopii erittäin hyvin erilaisten laite- ja palvelintilojen palosuojaukseen sekä sähkökaappien, datakaappien, UPS-keskusten ja automaatiokeskusten kohdesuojukseen. EXT-sammutusjärjestelmä on edullinen ja lähes huoltovapaa sammutin myös erilaisten ajoneuvojen ja työkoneiden moottoritiloihin.

EXT-sammutusjärjestelmä voidaan kytkeä eri keskuksiin, hälyttimiin ja valvontajärjestelmiin ja voidaan näin käyttää erilaisten savu-, kipinä- ja häkäilmaisimien kanssa. EXT-sammutusjärjestelmä voidaan kytkeä myös avotuleen reagoivalla tulilankalaukaisulla, jolloin järjestelmä ei tarvitse toimiakseen lainkaan sähköä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Turvallista palosuojausta

EXT-aerosolisammute on reagoimaton ja myrkytön kiinteä aine, joka pysyy muuttumattomana kunnes se aktivoidaan. Muodostuessaan aerosoli käyttäytyy kaasun lailla sammuttaen palon kemiallisesti ja fysikaalisesti, estäen uudelleen syttymisen ja määrätyissä tapauksissa myös räjähdykset. Useissa sovelluksissa Xpyro EXT -aerosolisammute on käytännössä ainoa toimiva vaihtoehto.

Kuinka Xpyro EXT toimii

Xpyro EXT -aerosolisammutteen sammutusperiaate on ainutlaatuinen. Se on erikoiskemikaali, joka kemiallisesti reagoidessaan muodostaa pieniä hiukkasia ja kaasuja. Kaasuseos (pääasiassa hiilidioksidia, typpeä ja vesihöyryä) ja pienet kemialliset hiukkaset (lähinnä kaliumkarbonaatteja) sekoittuvat palonsammutusaerosoliksi. Ennen vapautumistaan suojattavalle alueelle aerosoli työntyy kiinteän kemiallisen jäähdytysaineen läpi, joka absorboi kuumuutta varmistaen viileän ja tasaisen aerosolin jakaantumisen suojattavalle alueelle.

Aerosolin suuren purkautumisnopeuden ansiosta vaikutus on erittäin tehokas. Mikroskooppisen pienillä aerosolihiukkasilla on kaasumaisia kolmiulotteisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat aineen nopean ja tehokkaan leviämisen suojattavan tilan kaikkiin osiin. Aerosoli purkautuu muutamassa sekunnissa, ja sen pitkä vaikutusaika estää uudelleensyttymisen.

Lisätietoja EXT-aerosoli­sammutin­järjestelmän eduista

Xpyro EXT -sammutinjärjestelmä soveltuu eri toimialoille:
Tuotanto- ja prosessiteollisuus, tavara- ja materiaalikäsittelyala, ICT, satama- ja meriteollisuus, rakennus- ja kiinteistöala, puolustusvoimat ja viranomaiset

Xpyro EXT -sammutusjärjestelmän edut

Palotekninen luokittelu ja soveltuvuus

Luokka A

Palavat ja tulenarat kiinteät materiaalit

Soveltuu täysin

Luokka B

Palavat ja tulenarat nesteet

Soveltuu täysin

Luokka C

Palavat ja tulenarat kaasut

Soveltuu täysin

Luokka D

Palavat ja reagoivat metallit

Rajoitettu soveltuvuus

Luokka E

Sähkölaitepalot ja sähkövirrasta johtuvat palot

Soveltuu täysin

Luokka F

Rasvat ja ruokaöljyt

Soveltuu täysin

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja

Taneli Sarajärvi
Asiantuntija
taneli.sarajarvi@xpyro.fi
+358 20 781 1420