Edistyksellinen palosammutin vaativiin kohteisiin

EXT-aerosolisammutusjärjestelmä on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto liiketoiminnan kannalta kriittisten kohteiden ja tilojen suojaukseen, joissa ei voida käyttää perinteisiä sammutusjärjestelmiä, kuten sprinkleri, hiilidioksidisammutin, CO2-sammutin ja nestesammutusjärjestelmä. EXT-sammutusjärjestelmä on etujensa vuoksi monessa tapauksessa ainoa järkevä vaihtoehto kohteen palosuojaukseen.

EXT-sammutusjärjestelmä sopii erittäin hyvin erilaisten laite- ja palvelintilojen palosuojaukseen sekä sähkökaappien, datakaappien, UPS-keskusten ja automaatiokeskusten kohdesuojukseen. EXT-sammutusjärjestelmä on edullinen ja lähes huoltovapaa sammutin myös erilaisten ajoneuvojen ja työkoneiden moottoritiloihin.

EXT-sammutusjärjestelmä voidaan kytkeä eri keskuksiin, hälyttimiin ja valvontajärjestelmiin ja voidaan näin käyttää erilaisten savu-, kipinä- ja häkäilmaisimien kanssa. EXT-sammutusjärjestelmä voidaan kytkeä myös avotuleen reagoivalla tulilankalaukaisulla, jolloin järjestelmä ei tarvitse toimiakseen lainkaan sähköä.

TURVALLISTA PALOSUOJAUSTA

EXT-aerosolisammute on reagoimaton ja myrkytön kiinteä aine, joka pysyy muuttumattomana kunnes se aktivoidaan. Muodostuessaan aerosoli käyttäytyy kaasun lailla sammuttaen palon kemiallisesti ja fysikaalisesti, estäen uudelleen syttymisen ja määrätyissä tapauksissa myös räjähdykset. Useissa sovelluksissa Xpyro EXT -aerosolisammute on käytännössä ainoa toimiva vaihtoehto.

KUINKA XPYRO EXT TOIMII

Xpyro EXT -aerosolisammutteen sammutusperiaate on ainutlaatuinen. Se on erikoiskemikaali, joka kemiallisesti reagoidessaan muodostaa pieniä hiukkasia ja kaasuja. Kaasuseos (pääasiassa hiilidioksidia, typpeä ja vesihöyryä) ja pienet kemialliset hiukkaset (lähinnä kaliumkarbonaatteja) sekoittuvat palonsammutusaerosoliksi. Ennen vapautumistaan suojattavalle alueelle aerosoli työntyy kiinteän kemiallisen jäähdytysaineen läpi, joka absorboi kuumuutta varmistaen viileän ja tasaisen aerosolin jakaantumisen suojattavalle alueelle.

Aerosolin suuren purkautumisnopeuden ansiosta vaikutus on erittäin tehokas. Mikroskooppisen pienillä aerosolihiukkasilla on kaasumaisia kolmiulotteisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat aineen nopean ja tehokkaan leviämisen suojattavan tilan kaikkiin osiin. Aerosoli purkautuu muutamassa sekunnissa, ja sen pitkä vaikutusaika estää uudelleensyttymisen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
 

Lisätietoja EXT-aerosolisammutinjärjestelmän eduista

XPYRO EXT-SAMMUTUSJÄRJESTELMÄN EDUT

Ympäristöystävällinen

EXT-sammutusaerosoli on 100 % ympäristöystävällinen. EXT ei edistä kasvihuoneilmiötä tai tuhoa otsonikerrosta.

Pitkä käyttöikä ja lähes huoltovapaa

EXT-säiliön käyttöikä on jopa 20 vuotta optimaalisessa toimintaympäristössä. Säiliöt ovat umpinaisia paineettomia yksiköitä. Sen lisäksi että ne ovat kevyitä ja turvallisesti kuljetettavia, ne eivät vuoda, halkea tai pilaannu.

Testattu ja hyväksytty

EXT-aerosolitekniikka on sertifioitu maailmanlaajuisesti ja se on useiden vakuutusyhtiöiden suosittelema palonsammutusmenetelmä.

Ei jälkisiivousta ja lisävahinkoja

Lauetessaan EXT-järjestelmä ei aiheuta isoa jälkisiivousta ja lisävahinkoja, kuten esimerkiksi vesisumu- tai sprinklerijärjestelmät.

Kompakti ja kevyt

EXT-järjestelmä tarjoaa pienimmän ja kevyimmän tarjolla olevan palonsammutusjärjestelmän.

Tehokas

EXT-järjestelmän sammutusteho on erinomainen, ja sammutusaerosoli tunkeutuu myös paikkoihin, joihin vesi ei pääse. EXT-aerosolisammutteella on erittäin pitkä vaikutusaika, mikä ehkäisee palon uudelleensyttymistä.

Helppo ja nopea asentaa

EXT-järjestelmä ei vaadi paineistettuja sylintereitä, putkistoja, suuttimia tai rakenteellisia muutoksia kohteeseen. Mikäli säiliöt ovat lauenneet, uudet voidaan asentaa minuuteissa ja sammutusjärjestelmä on taas nopeasti käyttökunnossa.

Myrkytön

Sammutusaerosoli on luokiteltu haitallisuudeltaan vähäisen vaaran aineeksi. Aerosoliaineet on  lääketieteellisesti tutkittu viranomaisten ja tutkimuslaitosten toimesta ympäri maailmaa.

Ei vahingoita sähkölaitteita tai muita materiaaleja

EXT on turvallinen kaikille materiaaleille. Se ei syövytä, hapeta tai vahingoita sähkölaitteita ja elektroniikkaa.

Voidaan kytkeä eri järjestelmiin

EXT-sammutusjärjestelmä voidaan kytkeä eri keskuksiin, hälyttimiin ja valvontajärjestelmiin. Se toimii erilaisten ilmaisimien, kuten savu-, kipinä-, lämpö- ja häkätunnistimien kanssa. Sammutusjärjestelmä voidaan laukaista manuaalisesti, puoliautomaattisesti tai automaattisesti.

EXT on edullinen

Tila- ja painovaatimukset ovat pienimmät mahdolliset, asennus on yksinkertainen eikä järjestelmä vaadi huoltoa käytännöllisesti katsoen lainkaan. Siksi Xpyro EXT on kiistatta kustannustehokkain tarjolla oleva vaihtoehto sammutusjärjestelmäksi.

Palotekninen luokittelu ja soveltuvuus

Kuvake

LUOKKA A
Palavat ja tulenarat kiinteät materiaalit

-Soveltuu täysin-

Kuvake

LUOKKA B
Palavat ja tulenarat nesteet

-Soveltuu täysin-

Kuvake

LUOKKA C
Palavat ja tulenarat kaasut

-Soveltuu täysin-

Kuvake

LUOKKA D
Palavat ja reagoivat metallit

-Rajoitettu soveltuvuus-

Kuvake

LUOKKA E
Sähkölaitepalot ja sähkövirrasta johtuvat palot

-Soveltuu täysin-

Kuvake

LUOKKA F
Rasvat ja ruokaöljyt

-Soveltuu täysin-